28. NEDELJA MED LETOM, 10. oktober, 2021

OZNANILA

  • Jutri in vsak ponedeljek je ob 18. uri pevska vaja za otroški zbor.
  • Jutri, v ponedeljek, 11. oktobra, je ob 20. uri srečanje Jožefin.
  • V sredo je ob 16.15, v času verouka srečanje staršev 2. razreda.
  • V četrtek je srečanje starejše zakonske skupine.
  • V petek je ob 20. uri priprava na krst, ki bo prihodnjo nedeljo.
  • V soboto so na mlaldinski večer ob 19.30 še posebej lepo vabljeni tisti, ki so bili pri birmi v zadnjih šestih letih (zadnje tri generacije birmancev).
  • Danes teden bo tudi posebna nabirka 3. nedelje, ki bo za kurjavo v cerkvi in župnijskih prostorih.

DUHOVNA SPODBUDA

NE ODVRNIMO SE OD ŽIVLJENJA

Evangelist Marko pripoveduje zgodbo, v kateri mož in vpraša, kako lahko doseže večno življenje. Jezus mu svetuje zapovedi. Mož mu odgovori, da jih že vse izpolnjuje. Tega moža si predstavljam kot moškega v srednjih letih. Poskusil je pravilno živeti. Ni se ustalil le v zunanjem svetu, ampak tudi v svoji duhovnosti. Vse je poskusil storiti prav in izpolnjevati vse zapovedi. Toda v svojem srcu čuti, da še nekaj manjka. In Jezus se je ozrl nanj, »ga vzljubil in mu dejal: ›Eno ti manjka: pojdi, prodaj, kar imaš, in daj ubogim, in imel boš zaklad v nebesih; nato pridi in hôdi za menoj!‹« (Mr 10,21).

V tem človeku je Jezus začutil hrepenenje, da bi šel naprej, da se ne bi zadovoljil z zapovedmi, ki se jih je držal, saj je začutil, da mora v življenju obstajati še nekaj več. Od tega človeka Jezus pričakuje, da bo storil nekaj nenavadnega, da bo prodal vse svoje imetje in denar podaril revežem. To ni izziv, ki bi bil primeren za vsakega. Toda Jezus čuti, da bi ta radikalnost bila primerna naravi tega moža. To bi bila pot, preko katere bi njegovo življenje prinašalo sadove. Toda mož žalosten odide, ker ima veliko premoženje. Ne more pristati na Jezusovo besedo. V sebi ima impulz, da bi živel bolj radikalno in avtentično. Toda nima poguma, da bi sledil temu impulzu. Posledice so žalost in depresija. Včasih je depresija znak, da nismo sledili svojemu notranjemu impulzu. Ker zavračamo življenje, se naša duša upre z depresijo. Tako bi lahko bila depresija povabilo, naj si upamo živeti, namesto da bi dovolili, da nas plahi glasovi odvračajo od življenja.

Po: A. Grün, Ne zamudi svojega življenja