25.NEDELJA MED LETOM, 19 september, 2021

25.NEDELJA MED LETOM, 19 september, 2021

OZNANILA

  • Hvala za današnjo nabirko 3. nedelje.
  • Kratka predstavitev vladnega odloka o izpolnjevanju PCT-pogojev za opravljanje verske dejav-nosti in stanje v naši župniji:

Za obisk bogoslužij (sv. maš in drugih dogodkov v cerkvi) je potrebno spoštovati pogojej PCT (preboleli, cepljeni ali testirani).

V primeru, da pride do inšpekcijskega nadzora in izreka kazni, kazen plačajo vernik, ki krši pogoj PCT, župnik osebno kot odgovorna oseba in župnija kot pravna oseba.

Če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj 1,5 metra med duhovnikom, bralcem oz. govornikom ter verniki, lahko duhovnik in bralci govorijo ali berejo tudi brez maske.

Za mlade nad 15 let velja samotestiranje (kakor za šolo) tudi za udeležbo pri bo-goslužju.

Za veroučence, veljajo isti pogoji testiranja kot v osnovni šoli. PCT za otroke do 8. razreda po zadnji uredbi ni potreben.

  • V tem tednu bo spovedovanje otrok.
  • Starši 2. razreda, ki bo naslednja generacija prvoobhajancev, imate srečanje v sredo ob 19.45.
  • V četrtek je ob 20. uri priprava na krstno nedeljo, ki bo danes teden.
  • V četrtek je tudi biblična skupina.
  • V petek je mladinski večer, ki ga začenjamo s sv. mašo. Gre za družabno – delavni večer animatorjev birmanskih skupin in oratorija ter drugih, ki želijo sodelovati pri ustvarjanju programa mladinskih srečanj. Po potrebi ga bomo nadaljevali še v soboto.
  • V nedeljo, 26. 9. bo ob 10 uri sv. maša tudi za Gala Zupančiča.
  • Ob izhodu iz cerkve prevzemite glasovne lističe za novo sestavo Župnijskega pastoralnega sveta. Mladi po birmi in odrasli lahko predlagate dve ženski, dva moška in dekleta in fanta, za katere menite, da bi lahko odgovorno in z veseljem sodelovali pri oblikovanju našega župnijskega življenja. Na lističu so osnovni podatki o pomenu ŽPS in kdo lahko izbira in kdo je lahko izbran. Predloge boste oddali naslednjo nedeljo ali prej v posebno skrinjico. Lepo vabljeni k sodelovanju!

Slovenska Karitas ponovno vabi k akciji Kupim kozo kot srčno darilo družini v Afriki. Že ena koza, ki jo misijonarji kupijo družini, jim pomaga trajnostno in dostojno preživeti. Več je na okroglih letakih pred kioskom, na plakatu ali na spletni strani Karitas.

DUHOVNA SPODBUDA

Mr 9,3037

PRI BOGU SMO VSI NA PRVEM MESTU

Če bi vprašali kakšno mater, ki ma več otrok, kateri od njih ima v njenem srcu prvo mesto, bi odgovorila, da ima vse enako rada. Prav to, pa še v večji meri, velja za Boga: v njegovem očetovskem srcu je vsakdo od nas na prvem mestu. Kakor pri Bogu ni ne včeraj ne jutri, ampak samo večni danes, tako pri njem tudi ni ne prvih ne zadnjih mest, kakor si jih predstavljamo mi. Ljudje se za prva mesta borimo z drugimi in se pri tem pogosto ljubosumno sovražimo. Že med Jezusovimi učenci so bili prepiri o tem, kdo je največji. Slišali smo, kako jih je Jezus poučil: »Če hoče kdo biti prvi, naj bo izmed vseh zadnji in vsem služabnik.« Božji Učitelj je vedel, da bodo njegove besede bolj razumljive, če jih ponazori s primero, zato je vzel otroka, ga prisrčno objel in dejal, da je v njegovem kraljestvu prostora le za tiste, ki imajo otroško srce.

Tudi med otroki so prepiri, kdo bo prvi, vendar njihova srca še niso tako zastrupljena, kot so naša. Ko se med seboj igrajo, se pokažejo njihovi značaji: eni hočejo biti vodilni, drugi pa jim raje sledijo. Vsakdo od nas je izšel iz Božje stvariteljske roke enkraten in neponovljiv. Pri tem je Stvarnik za svoje sodelavce pritegnil naše starše. Od njih smo prejeli nekaj lastnosti, ki nas ločjo od drugih: telesne poteze, način govorjenja, hoje, po vzgoji še marsikaj drugega. Vsakdo pa je svobodna osebnost: dar svobode nam je Bog podelil z namenom, da se osebno razvijamo in rastemo. Pri tej rasti naj bi čim zvesteje upoštevali načrt, ki ga je za slehernega od nas zarisal Bog. Bolj ko smo mu zvesti, bogatejša bo naša osebnost. Največje bogastvo človeka je, da svojega Stvarnika posnema v sposobnosti ljubezni. Njemu samemu ljubezen vračamo s tem, da ga spoznavamo in ljubimo v ljudeh, ki živijo okoli nas. Človek, ki resnično ljubi, ne bo nikoli zahteval, da pride na prvo mesto, kakor ga pojmujemo ljudje.

Po: S. Čuk, Misli srca