19. NEDELJA MED LETOM

avgust 2020

V tem tednu so pomembnejši godovi v ponedeljek, Lovrenc, v torek, Klara in v petek Maksimiljan Kolbe. V soboto pa je največji Marijin praznik – VELIKI ŠMAREN – MARIJINO VNEBOVZETJE.

Naslednja nedelja, ki je 20. med letom bo tudi krstna.

Oratorijski dan je premaknjen in zadnje avgustovske sobote na prvo v septemmbru, torej 5. 9.

Več je v posebnem zavihku spletne strani, kjer se lahko že prijavite.

DUHOVNA SPODBUDA

Mt 14,22–33

JEZUS JE Z NAMI

Pater Albin Škrinjar je zapisal: »Tako kot k učencem, tudi k nam prihaja Jezus včasih kot prikazen; tako se nam dozdeva, ker so naše duhovne oči slabotne. Ne spoznamo Jezusa, ko prihaja, bojimo se, dokler nas ne potolaži njegova milost.« Ognjevitega apostola Petra Jezusova bližina kar »upijani«, tako da svojega Gospoda prosi, naj mu dovoli priti k njemu po vodi. Prvi koraki so trdni, kmalu pa se Peter prestraši vetra in valov in se začne potapljati. Na pomoč pokliče Jezusa, ki mu ponudi roko in ga pokara: »Malovernež, zakaj si dvomil?« Tudi naša zaupanje – vera se zdaj dviga zdaj pada: dviga se, če gledamo na Jezusa, pada, kadar gledamo na nevarnost.

»Včasih nam neverujoči ljudje skoraj zavistno potarnajo, češ da je nam, ki verujemo v Boga, lahko, ker so nam prihranjene tolike negotovosti in dvomi,« pripominja ob razlagi današnjega evangelijskega odlomka p. Lojze Bratina, ki poudarja, da tudi kristjanu niso prihranjene težke in temne ure. »Blagor vere je v tem, da omogoča potovanje skozi temo in premagovanje valov življenja zaradi roke, ki nam je ponujena, zaradi klica, po katerem postajamo romarji k Božji polnosti.«

Za srečanje slovenske mladine s papežem sv. Janezom Pavlom II.  v Postojni na njegov 76. rojstni dan so člani glasbene skupine Čuki pripravili skladbo Naša barka. Pesem govori o usodi Kristusove Cerkve skozi zgodovino, v kateri je prestajala hude viharje. Tudi v današnjem času ji z njimi ni prizaneseno. »Mnogo čeri danes skriva ta čas, / naj nam up ne potone nikdar! // On naši barki pokazal bo kam, / on pokazal  bo pot in pristan. / Z nami na poti nikdar nisi sam, / skupaj plujemo v jutrišnji dan.«

Če zaupamo v to, da na tej poti nikoli nismo sami, da je Jezus tisti, ki nam vselej kaže pot, bomo lahko pogumneje stopali skozi življenje.

Po: S. Čuk, Misli srca

View   Pazi na svoje misli, ker postanejo tvoje BESEDE.
 
Pazi na svoje besede, ker postanejo tvoja DEJANJA.

Pazi na svoja dejanja, ker postanejo tvoja NAVADA.

Pazi na svoje navade, ker postanejo tvoj ZNAČAJ.

Pazi na svoj značaj, ker postane tvoja USODA.