11. NEDELJA MED LETOM 14. junij 2020

11. NEDELJA MED LETOM 14. junij 2020

DUHOVNA SPODBUDA:

Spotoma pa oznanjajte in govoríte:

»Nebeško kraljestvo se je približalo.« (Mt 10,7)

Oznanjevanje kraljestva je že preveč let (morda celo stoletij) prepuščeno pridiganju duhovnika v cerkvi. Učinkovitost te vrste komunikacije pa je zelo blizu ničli – bodisi zaradi starinskega sloga v primerjavi s splošno uveljavljenimi stili, kot jih uporabljata npr. televizija ali internet, ki poročata hitro, na kratko, konkretno – bodisi ker so ljudje, ki so v cerkvi in poslušajo, vse to slišali že tolikokrat, da se jim je uprlo.

Kristjani morajo odkriti možnosti za oznanjevanje nebeškega kraljestva »spotoma«.

Družina, stanovanjski blok, mestna četrt, delovna mesta, kraji druženja, šola, vlak, avtobus … so kraji, kjer so kristjani poklicani oznanjati kraljestvo.

Pogovori o aktualnih dogodkih in televizijskih oddajah, o politiki, športu in ženskah, klepeti o problemih v službi in o draginji … so tiste priložnosti, ko so kristjani poklicani, da predstavljajo evangelij.

Vendar je za oznanjevanje kraljestva »spotoma« nujno, da kristjani bistveno presežejo »znanje«, ki so si ga pridobili pri pripravi na prvo obhajilo.

Evangelij postane učinkovito mnenje, nasvet, predlog, zgled, če ga spoznamo in ponotranjimo na odrasel način. In seveda – če ga resnično živimo.

M. Turnšek

OZNANILA:

  • Danes je po deseti maši družabno srečanje mlajše zakonske skupine.
  • V torek je po sv. maši zadnja seja ŽPS v letošnjem pastoralnem letu.
  • V sredo začnemo s tridnevnico in duhovnimi vajami za prvoobhajance. Sv. maše bodo od srede do konca tedna v cerkvi.
  • V petek, na praznik Srca Jezusovega je prva sv. spoved za prvoobhajance in spovedovanje njihovih domačih. Ob 18h lahko pridete k spovedi tudi ostali.
  • V soboto bo letošnje praznovanje prvega sv. obhajila, ki bo nekoliko drugačno, saj bo v dveh skupinah, kakor smo se lahko odločili v času, ko so bile omejitve še ostrejše. Ima pa tudi ta posebnost lahko nekatere posebnosti. K praznični sv. maši lahko pridete ali ob 10h ali ob 15h.
  • Danes teden je ofer tretje nedelje. Že vnaprej hvala vsem, ki nam pomagate pri okrevanju po mesecih in praznikih brez nabirk.
  • Hvala staršem prvoobhajancev, ki so včeraj tako zavzeto poprijeli za čiščenje cerkve in okolice.
  • Pohvala pa velja pogumnim fantom Aljažu, Lenartu, Matiji, Miklavžu in Timu, ki so g. Markom Bitencem prehodili zajeten del poti, prespali v naravi in tako utrjevali voljo za premagovanje številnih življenjskih izzivov.

Pohvala za pogum in zvestobo pri obisku letošnjih šmarnic pa velja predvsem družinam Kocjančič, Ivančič in Kek.