V očetovo hišo je odšel msgr. JOŽE KASTELIC

V očetovo hišo je odšel msgr. JOŽE KASTELIC

H Gospodu je odšel msgr. JOŽE KASTELIC.

V petek, 9. septembra 2022, bo od 10.00 naprej ležal v župnijski cerkvi v Ivančni Gorici. Ob 20.30 se bodo s sveto mašo od njega poslovili dekanijski duhovniki.

Tudi k tej maši v petek lepo vabljeni vsi. V petek in soboto ne bo drugih bogoslužij. V soboto, 10. septembra 2022, bo ob 15.00 pogrebna sveta maša in po njej pogreb.

Po obeh mašah, v petek in soboto, bo pri nas pogostitev duhovnikov. Za jutri zvečer bi bilo dobrodošlo kakšno pecivo, lahko tudi slano ali štrudelj, potica (ker je petek, ne bomo stregli mesa). Kar bo ostalo, pa lahko ponudimo tudi v soboto, ko bo duhovnikov veliko več. Takrat pa bi postregli z obloženimi kruhki in podobnim. Seveda je dobrodošla vsakršna pomoč.

Oče naše župnije naj počiva v Božjem naročju.

Msgr. Kastelic se je rodil 19. decembra 1945 v Stični, mašniško posvečenje je prejel 29. junija 1972 v Ljubljani. Duhovniška pot, ga je najprej sedemnajst let vodila v različnih oblikah službovanja po dolenjskih župnijah. Najprej je bil dve leti kaplan v Šentvidu pri Stični in pet let v Dobrepolju. Prvo samostojno vodenje župnije je kot župnik opravljal med leti 1979 – 1986 na Blokah in Sveti Trojici. Od tam je službovanje nadaljeval tri leta v Grosuplju in sosednjem Šmarju-Sap. Leta 1989 je prišel v Ivančno Gorici s ciljem in odločnostjo, da poskrbi za razvoj novoustanovljene župnije Ivančna Gorica. Dotlej je bila Ivančna Gorica podružnica veliko bolj znane ter zgodovinsko in duhovno bogate Cistercijanske opatije Stična. Poleg gradnje duhovnega občestva se je lotil tudi gradnje cerkve, kasneje tudi župnijskega pastoralnega središča. Cerkev sv. Jožefa v Ivančni Gorici je bila posvečena 2. maja 1999.

Msgr. Jože Kastelic je bil tudi t. i. oče župnije in cerkvenega svetišča na hribčku v Ivančni Gorici, kjer je bil župnik do upokojitve leta 2010. Msgr. Kastelic je na Binkoštno nedeljo letos, v domači ivanški župniji, daroval jubilejno zlato mašo ob 50-letnici duhovništva.

Občina Ivančna Gorica je msgr. Kastelicu, za razvoj in prepoznavnost naše občine ter za uspešno vodenje gradnje cerkve sv. Jožefa, leta 1999 podelila najvišji naziv, Častni občan.