24. NEDELJA MED LETOM 11. september, 2022

OZNANILA

  • V ponedeljek, 12. septembra je srečanje Jožefin.
  • Od torka naprej, med 13. in 15. septembrom, je vpis h katehezi – verouku med 14.30 in 18.30. uro. Hkrati je v torek tudi začetek rednih katehetskih srečanj po prenovljenem urniku. Prosim, da starši prihajate k vpisu in ne pošiljate otrok samih. Čeprav je kratko srečanje, bo priložnost tudi za še kakšno dobro besedo. Naj se ne mudi, kadar lahko pomagamo otroku in sebi na poti rasti v veri.
  • Srečanja za starše posameznih skupin pa bodo v tem tednu po razporedu v zadnjem Krmarju. V torek ob 16.15 KDP I in 1 razred, skupaj otroci in starši (krajše srečenje); v sredo ob 17.30 starši otrok od 3. do 7. razreda; v četrtek ob 19.15 starši bodočih birmancev. Ta srečanja so potrebna in pomembna za lepo sodelovanje.
  • V sredo je praznik povišanja sv. Križa in v četrtek Žalostne Matere Božje.
  • V soboto je Stična mladih. Mladi veste, da je program zadnja leta precej spremenjen in atraktiven vse do večernega koncerta. Bodoči birmanci bodo na prvem srečanju izvedeli več o Stični mladih. Zelo prav in dobro je, da starši mladim to lepo izkušnjo omogočite in priporočite.
  • V soboto bo 7. dan za našega Jožeta Kastelica. Lepo vabljeni k sv. maši, ker na ta način pokažemo največje spoštovanje do tega kar je bil in kar je oznanjal in učil. Ob tem pa prav velika zahvala vsem, ki ste se v tako kratkem času odzvali v pripravah in omogočili tako veličasten pogreb. Tako je bilo tudi slovo lepo in bogato, kakršno je bilo tudi Jožetovo življenje. Ker oče naše župnije ni imel ožjega sorodstva, bo njegov grob med nami izziv tudi za njegovo urejenost.
  • Danes teden bo katehetska nedelja. Otroci, ki bodo sodelovali v skupini Mlad oznanjam rad, se dobijo že ob 9. uri. Vsi naj prinesejo šolske torbe, športne ali glasbene rekvizite. Prav vsi pa vabljeni ta dan k nedeljskemu bogoslužju, ker bo predstavljen katehetsko – pastoralni načrt tega leta.