Svete maše v času epidemije korona virusa

Svete maše v času epidemije korona virusa

Do nadaljnjega duhovniki lahko mašujemo samo zasebno, brez prisotnosti ljudstva. Mašni nameni bodo, kakor ste zanje darovali po vaših namenih in prošnjah. V duhu bomo ostali povezani in ob daritvi svete maše združeni ob našem Gospodu Jezusu Kristusu.

Vsak večer bo ob 20. uri zazvonil zvon zaveze v naši ivanški cerkvi in nas spomnil na naš odnos z Bogom in z ljudmi okoli sebe. Vsak zase ali po družinah si organizirajte molitev in domače bogoslužje, ki lahko prinese mnoge duhovne sadove tudi za naprej.

Svete maše na daljavo

Pri sveti maši lahko v tem izrednem času sodelujemo na daljavo. Možnosti je veliko:

  • Radio Ognjišče: neposredni prenos vsak dan ob 19. uri, v nedeljo ob 10. uri,
  • TV Exodus: predvajanje vsak dan ob 6., 12., 18. uri in ob polnoči, vsako nedeljo neposredni prenos iz Bazilike Matere Usmiljenja v Mariboru ob 8.30,
  • TV Slovenija: neposredni prenos na drugem programu v nedeljo ob 10. uri,
  • Bazilika Matere Usmiljenja v Mariboru: vsak dan ob 9. in 19 uri.

Pri tem smo povabljeni, da starejšim, ki sami z novimi tehnologijami ne znajo toliko postopati, pomagamo in omogočimo, da bodo tudi oni lahko na daljavo sodelovali pri bogoslužjih.

Dnevna Božja beseda

Ko ne moremo prisostvovati pri sveti maši evharistično lahko živimo tudi s prebiranjem in premišljevanjem dnevne Božje besede, ki jo lahko najdemo na spletu ali pa si na svoj mobilni telefon naložimo aplikacijo Sveto pismo.

Mašna besedila z Božjo besedo za vsak dan lahko prebirate tudi v molitveno bogoslužni reviji Magnificat, ki je lahko z vami tudi z jutranjo in večerno molitvijo, vsakodnevno meditacijo in življenjepisom svetnika.

Ko ne moremo prejeti obhajila

Kadar nismo osebno prisotni pri sveti maši in ne moremo prejeti obhajila, lahko uporabimo duhovno obhajilo. To je mogočna molitev, ki jo preredko uporabljamo. Duhovno obhajilo je lahko različno, sv. Janez Marija VIanney je nekoč rekel: »Ko ne moremo iti v cerkev, se obrnimo k tabernaklju. Noben zid nas ne more ločiti od dobrega Boga.«