Pismo župnika: Dragi moji bratje in sestre v Kristusu

Danes, na praznik sv. Jožefa, sem še posebej povezan z vami, saj sem s posebno prošnjo polagal na oltar vsakega iz med vas, še posebej današnje godovnjake, očeta Jožeta in vse Jožice in Jožete. Od tam je tudi priložena fotografija.

Veste, da duhovniki lahko mašujemo le sami in tudi vsa druga organizirana srečanja in zbiranja v cerkvi niso dovoljena zaradi zajezitve možnosti prenosa bolezni. Tako smo povsem solidarni z vami in vsak na svoj način doživlja breme pandemije.

Ne le danes, vsak dan molim za vas in darujem sv. maše po namenih, za katere ste darovali. To je vsekakor najpomembnejša vez – enost v Kristusu, ki je naša Glava, mi pa vsak del njegovega telesa. Prav vsak je dragocen ud tega Telesa. Vsak, brez izjeme. Tukaj sem in ostajam z vami, da bi od Gospoda poslan, kot Njegov duhovnik, lahko na oltar prinašal vaše molitve in prošnje, tudi vaše strahove in nemoč, a hkrati tudi vaše zahvale in dobre želje. Sveti Duh po Kristusu vse to polaga pred Očeta. Oče nas je v ljubezni poklical v življenje. Verjetno nam želi s korona virusom tudi kaj sporočiti – osebno, našim družinam in skupnostim, našemu narodu, Evropi, svetu.  

Bog, naš Oče, vsemogočni in usmiljeni Stvarnik sveta,
iz ljubezni do nas si svojega Sina poslal na svet
kot zdravnika naših duš in teles.
V tem težkem času zmede in strahu poglej na svoje otroke,
ki se na številnih krajih Evrope in sveta k Tebi zatekajo
po pomoč, rešitev in tolažbo.
Reši nas bolezni in strahu,
ozdravi naše bolnike,
potolaži njihove družine.
Daj modrost našim voditeljem,
moč in nagrado našim zdravnikom, medicinskim sestram in prostovoljcem,
večno življenje vsem pokojnim.
Ne zapusti nas v tem času preizkušnje,
ampak reši nas vsega zla.
To prosimo Tebe, ki s Sinom in Svetim Duhom
živiš in kraljuješ na vekov veke.
Amen

V teh dneh, ko so naši telesni stiki omejeni, se lahko povezujemo na druge načine, ki nam jih omogoča sodobna tehnika.

Sam se zahvaljujem za poslano elektronsko pošto in SMS sporočila. Na FB sem bolj pasiven, preberem pa tudi kako cvetko. V teh dneh oz. urah se pripravlja prenovljena župnijska spletna stran, po kateri vam bom lahko sporočal tudi tisto, kar je predvsem naše, župnijsko. Lepo vabljeni, da z nami delite vaš utrip teh posebnih časov ali kakšen utrinek, razmišljanje, izkušnjo… Spletna stran bo na istem naslovu na isti platformi in jo bo zato lahko najti.

Seveda so na spletu  na razpolago različne vsebine, ki podpirajo naše duhovno življenje. Od zelo poglobljenih, ki resnično peljejo k izviru, do tistih, kjer so nekateri začutili, da je mikavno biti všečen in jih to vodi k pogostemu izpostavljanju. Vsekakor je v teh časih vsaka spodbuda, ki približa Boga ljubezni, dobrodošla.

Spodaj navajam nekaj povezav:

  • http://bit.ly/svetiJozef
  • https://portal.pridi.com/2020/03/13/nasa-druzina-praznuje-god-sv-jozefa/
  • https://portal.pridi.com/2020/03/16/druzinski-krizev-pot/
  • https://portal.pridi.com/2020/03/02/krizev-pot-za-otroke/
  • https://portal.pridi.com/2020/03/18/teden-druzine-1-dan/

V Krmarju >> (PRENOS >>), ki je minulo nedeljo izšel v nekaj tiskanih izvodih, sem napisal nekaj stvari, ki si jih preberite.

Za konec pa še dopis naše Darinke, ki smo ga nekateri prejeli ravnokar:

Ljubi pevci, g. župnik Jurij !

Namesto, da bi se “štimala” za h sv. maši, ali pa v cerkvi še delala šopek za sv. Jožefa in se veselila slovesne maše in petja na koru, sedim tu pred računalnikom……

Zvečer bi morali iti na hribček v cerkev sv. Jožefa, a ne moremo, ne smemo. Naš g. župnik bo maševal sam. Razmišljam, kako mu mora biti pri duši, kako se mu stiska srce, ko vsaki večer mašuje v prazni kapeli , oči mu uhajajo po praznih klopeh, kjer so vsak večer sedele zveste ovčice… In danes – cerkev brez zvestih častilcev sv. Jožefa in kor brez pevcev… Vabim vas, da vsaj malo polepšamo praznik naše župnije. Bodimo danes ob 19. uri pri sv. maši v čast sv. Jožefa na radiu Ognjišče. Molimo in pojmo skupaj.

Bodimo povezani med seboj.

Iz zvonika naše cerkve se vsak večer ob 20.uri oglasi zvon zaveze; ozrimo se proti cerkvi, prisluhnimo zvonu, molimo zase, drug za drugega, za vse ljudi, prosimo ljubega Boga za zdravje, moč, pogum, upanje in da bi bil svet čimprej rešen te hude bolezni.

Blagoslov v vsakem trenutku naj bo z vami, župnik Jurij