JULIJ, 2023

OZNANILA

Počitniški dnevi naj prinesejo to kar so: počitek. Kristjani pa ta čas lahko tudi obogatimo z dogodki večje povezanosti z Gospodarjem živlenja. Duhovne vaje, romanja ali pa le umik na samo in obisk cerkve, sv. maše med tednom… Vse pripomore tako k umiritvi, kot k obnvi moči.

Posebnih župnijskih dogodkov v juliju ni.

Mašni nameni in vabilo na oratorij je v sosednjih zavihkih.

Imeli smo dve lepi slovesnosti v Dragi in Črnelem na žegnanju. Hvala domačinom za ureditev cerkve in okolice. Letos je še posebej zablestela okolica sv. Marjete.

Na Krištofovo nedeljo, 25. 7. bo blagoslov vozil po obeh mašah. Skavti 22. 7. začnejo poletni tabor in bo pri njih v soboto, 29. 7. sv. maša za skavte in njihove družine in druge.

V nedeljo, 30. 7. bo popoldne blagoslov traktorjev in kmetijske mehanizacije, podobno kot lani.

Še nekaj osnovnih informacij glede prenočevanja mladih v septembru na Stični mladih v času 15. -17. 9. 2023. Mednarodni gostje pridejo v Slovenijo v petek, 15. 9. 2023 dopoldne. Tukaj bodo v luči novoletnega evropskega srečanja mladih, ki bo letos v Ljubljani. Na Škofijskem odboru za mladino prosijo za  nastanitev pri družinah.V soboto bodo imeli čez dan ves čas program. V nedeljo dopoldne odidejo. Družine prosijo, če jim lahko zagotovijo blazino, rjuho, prevleko za vzglavnik in odejo, brisačo ter zajtrk v soboto in nedeljo. Če katere od naštetih stvari ne morejo zagotoviti, bi pa vseeno lahko gostili mlade, naj sporočijo in bomo pomagali pridobiti vse potrebno. Torej: Mladi bi bili pri družinah v petek zvečer cca.19.30 do jutra v soboto do 9.00. Ter sobota od 21.30 do nedelje zjutraj do 9.00. Družine, ki bi lahko sprejele kakšnega od mladih, sporočite v župnišče.

V premislek pa pripenjam še enega od že drugje objavljenih aktualnih člankov.

Vroče hlačke, goli popki in globoki dekolteji … pri maši