CERKEV JE ODPRTA

OBISK CERKVE SV. JOŽEFA V IVANČNI GORICI

Cerkev in kapela sta odprti od zore do mraka vsak dan.

Razlogi za zasebni obisk Jezusa v zakramentu ljubezni v teh predprazničnih in prazničnih dneh pa so, poleg neposrednega izročanja v njegove roke med drugim tudi naslednji:

  • V cerkvi je relikvija sv. Janeza Pavla II. Kapljica krvi velikega papeža nas pod njegovo podobo spominja na mnoge čudeže, ki jih je Bog delal in jih še dela med nami. Pred nekaj dnevi smo obhajali 15 letnico smrti, v letu 2020 pa obhajamo 100 letnico rojstva svetega papeža. Molitev ob relikviji tako mogočnega svetnika ima gotovo dodatno težo.
  • V kapeli je relikvija sv. Jožefine Bakhite. Iz njenega življenja vemo, film o njenem življenju pa to nazorno pokaže, kako se je posvetila negi bolnikom, ki so takrat zbolevali za smrtonosno kužno boleznijo in jim pomagala, ne da bi se sama okužila. Naj bo tudi naša priprošnjica v teh časih.
  • V preddverju cerkve je na razpolago blagoslovljena voda, s katero lahko doma blagoslavljate drug drugega, vaše delo, vaš dom, v teh dneh pa tudi zelenje in na veliko soboto tudi velikonočna jedila. Na razpolago je tudi nekaj manjših stekleničk. Kdor le more, naj s seboj prinese posodico in si natoči.
  • Na razpolago so tudi podobe in molitvenik ki nas uvajajo v devetdnevnico pred praznikom Božjega Usmiljenja. Začnemo jo na veliki petek in zaključimo z belo nedeljo, nedeljo Božjega Usmiljenja.
  • Na veliki četrtek, spominski dan postavitve sv. evharistije, bo Najsvetejše izpostavljeno čez dan v kapeli. Kdor bi prevzel zasebno molitev za določen čas, pol ure, eno uro, naj to sporoči ali preko SMS-a ali elektronske pošte jurij.zadnik@rkc.si, da se lažje prav razporedimo in v kapeli ne bo več kot 5 ljudi.

Sicer pa je v sanitarijah ob cerkvi na razpolago milo in čiste brisače, v preddverju pa razkužilo za roke. Večinoma pa so za v cerkev vrata tako odprta, da se kljuk niti ni treba dotikati.