BINKOŠTI – ZLATA MAŠA msgr. Jožeta Kastelica, 5. junij, 2022

OZNANILA

  • Od župnijskih oznanil za ta teden samo to: V četrtek je za vse otroke zahvalno katehetsko (veroučno) romanje k sv. Marjeti v Črnelo. Ob 14.30 je odhod od tukaj (župnijska cerkev v Ivančni Gorici), ob 15.30 bo sv. maša v Črnelem in nato družabni program.
  • O zahvalah, povezanih s praznovanjem zlate maše, več nalednjo nedeljo in v župnijskem listu Krmar.

OZNANILA ZA DANES:

  • Po blagoslovu bomo škofje, duhovniki in ministranti odšli v zakristijo. Ostali pa se boste lahko na kratko srečali z zlatomašnikom tukaj spredaj. Ob pozdravu boste prejeli spominske podobice, lahko boste tudi darovali v zlatomašni ofer. Vsekakor bodite obzirni, da slavljenca ne zadržujete več kot le s kratkim pozdravom. Radi bi skupaj z njim pravočasno nadaljevali tudi s pogostitvijo. Kakšno besedo več boste morda lahko z njim izmenjali še pod šotorom.
  • Ob izhodu iz cerkve in pred velikim šotorom lahko dobite šalčke in pisala ter komplet podobic v spomin na današnje slavje.
  • Pred cerkvijo vas čaka obilje peciva in obloženi kruhki ter pijača, da se lahko še zadržite v prijateljskem vzdušju. Lepo vabljeni tudi v spodnje prostore, pot je označena, kjer se bo naslednji dve uri na platnu vrtel dokumentarec, ki temelji na pogovoru z zlatomašnikom. Bodo pa ta in druga gradiva, zbrana za današnje slavje, objavljena tudi na na spletni strani naše župnije.
  • Duhovniki, izbrani gostje in tisti, ki ste se odzvali na posebno zlaltomašnikovo vabilo, pa ste povabljeni, da se po izhodu iz cerkve takoj premaknete pod veliki šotor za cerkvijo.

DUHOVNA SPODBUDA: