7. VELIKONOČNA NEDELJA, 29. maj, 2022

7. VELIKONOČNA NEDELJA, 29. maj, 2022

OZNANILA

 • V torek je god obiskanja Device Marije in zaključek šmarnic. Otroci, ki so bili večkrat pri šmarnicah bodo dobili tudi preostale kartončke za celotno sestvaljanko, ki je tudi družabna igra. Posebno zvestim šmarničarjem pa gre še kakšna pohvala. Po maši bo še kakšna družabna igra in še kaj.
 • Sicer pa bo teden, ki ga začenjamo, ves v pripravah na slavje zlate maše, ki bo danes teden, na binkošti. V sredo bo postavljanje mlaja in slavolokov. Ta dan bi tudi obkosili še vse, kar predstavlja oviro za večje kosilnice (okoli dreves, grmov in ograj) počistili utore in fuge na robnikih cest in stopnišč. Kdor more, dobrodošel dopoldne ali popoldne. Še vedno čaka brežina ob učilnicah na pletje in čiščenje. Nekaj spretnih rok z dobro voljo lahko premaga tudi ta izziv, ki se ga tako težko lotimo. Brez domišljavosti, zagotovo pa s ponosom in hvaležnostjo lahko pokažemo, da smo vredni skbniki zlatomašnikove zapuščine. Sam od različnih obiskovalcev pogosto poslušam pohvale o lepem in urejenem kraju naše cerkve in okolice.
 • V petek bo popravilo in uravnovešanje zvonov, zato bo testno zvonilo v neobičajnih časih in na neobičajen način.
 • V nedeljo je samo zlatomašno slavje. Kdor ne bi mogel ali se zaradi gneče ne bi želel udeležiti zlate maše, lahko pride v soboto zvečer, ko bo tudi nedeljska sv. maša.
 • Vaje za zbor in instrumentaliste zlato mašo bodo v sredo, 1. 6. ob 18.30 vaja z inštrumentalisti in ob 19.45 vaja za zbor; v petek, 3. 6. ob 19.30 vaja za zbor, soliste in inštrumentaliste (na koru) ter v nedelja, 5 .6 . ob 10.00 generalka za vse. Prav lepo vabljeni tudi vsi tisti, ki trenutno niste vključeni v kakšnega od naših zborov, da se pridružite na zadnjih treh vajah, saj repertuar ni zahteven, bo pa vsak glas dragocen. Da je le nekaj dobrih izkušenj z zborovskim petjem. Ni potrebna posebna najava, le to sredo pridite na vajo ob 19.45.
 • Ministranti, ki so v tem času ena najbolj stabilnih skupin v naši župniji, imajo generalno vajo v soboto ob 10. uri.
 • Čiščenje cerkve bo v soboto od 9. ure naprej. Lepo vabljeni vsi, ki imate radi našo župnijo v vsej zgodovini in sedanjosti. Gotovo nas bo toliko, da bomo lahko hitro in dobro vse pripravili za zlato mašo. Verjetno je edina ovira poigravanje z mislijo, češ saj bo že drugih dovolj, kar se običajno ne konča najbolje.
 • Priprava obloženih kruhkov in peciva bo pri gospe Mariji Kek na Studencu. Mesnine in sir lahko darujete in dostavite že prej. Obloženi kruhki pa se bodo sestavljali v soboto, od 9. ure naprej. Pecivo se bo zlagalo na pladnje isti dan popoldne od 17. ure naprej. Pecivo se seveda pričakuje od naših spretnih in dobrih rok. Predvsem naj bo kompaktno in čim manj občutljivo na vročino, ki zna biti tiste dni.
 • Danes popoldne se pri Kekovih v Spodnji Dragi začenja pletenje vencev za slovesnost. Če potrebujete še kake informacije se obrnite na gospo Milko Kek.
 • Domačini na dan slovesnosti uporabite parkirišča pod cerkvijo: občinsko na makadamu ali pred trgovskimi centi Mercator, Spar in Hofer.
 • Natančnejša navodila glede postrežbe in dogajanja po slovesnosti zlate maše bodo dane na sam prazničen dan. Vsekakor je središčni dogodek v cerkvi, na gostiji pa je predvideno samo preprosto druženje, brez kakšnega zabavnega programa. Na začetku bo krajša video predstavitev zlatomašnikovega življenja, pogostitev pa bo za tiste, ki so potrdili svojo udeležbo v odgovoru na vabilo in za duhovnike in sodelavce.