BINKOŠTI, 28. maj, 2023

BINKOŠTI, 28. maj, 2023

OZNANILA

  • Jutri je binkoštni ponedeljek in praznik Marije Matere Cerkve. Takoj po sv. maši bo kratek sestanek za preverbo priprav na župnijski dan, ki bo danes teden. Večina stvari je dogovorjenih, le še zadnje uskladitve naredimo in sprejmemo še kakšen dober predlog.
  • V sredo je zaključek letošnjih šmarnic in praznik Obiskanja Device Marije. Seveda bo tudi vsaj malo praznično.
  • Starši boste dobili obvestilo, da v tem tednu ni več verouka. V četrtek bo zaključno peš romanje k Mariji Snežni v Velike Pece.
  • Petek je prvi v mesecu. Dopoldne je obisk bolnih na domu, zvečer pa bo po sv. maši kratka pobožnost v čast Jezusovemu srcu.
  • V soboto, 3. junija bo popoldne od 18. ure naprej pred cerkvijo na razpolago velika napihljiva ladja (gusarska ali Noetova), kot skakač in tobogan za pridne otroke.
  • Danes teden bosta z nami Mirjam in Katarina, ki se bosta, s še štirimi dekleti, septembra za en mesec odpravili v Agolo. Tam bodo na salezijanskem misijonu pomagale v šoli in dekliškem internatu. Za ta namen zbirajo denar, ki bo v celoti namenjen angolskim družinam. Vesele bodo vaše pomoči. Sicer pa je le še do srede čas za oddajo sanitetnega matariala za Ukrajino in za zbiranje zamaškov v župnišču.
  • Danes teden, 4. junija, je torej Župnijski dan. Še posebej ste lepo vabljeni k sv. maši ob 10. uri. Po prazničnem bogoslužju bo pred cerkvijo skupno kosilo (obara, jedi z žara, pomfri). Zelo se bomo potrudili, da bo postrežba čim prej, priporočeni prispevki pa bodo takšni, kot pred 5. leti, kar pomeni, da bo ponudba zares ugodna. Za družabno popoldne bodo poskrbeli otroci in drugi, ki ste pripravljeni deliti kakšnega od svojih talentov z nami (pevski ali glasbeni…). Skavti in animatroji oratorija bodo poskrbeli za kakšno skupinsko igro. Otroke bo zaposlil tudi Skakač – gusarska ladja. Vsekakor pa bo srečanje pod velikim šotorom namenjeno predvsem veselemu druženju in pogovoru…, zato ne bo hrupne glasbe. Srečelov bo takšen, kot ga bomo pripravili. Čeprav je vsepovsod polno dogodkov, pa je farni ali župnijski dan namenjen nam, ki se tukaj čutimo doma in lahko nastane tudi kakšen dober sklep za naprej. Dobro je, da se malo ustavimo in zaživimo v tem, kar smo. Zato dobrodošli. Seveda pa lahko povabite tudi prijatelje in sorodnike, da tudi oni začutijo, da je pri nas lepo.  
  • Izlet v Gardaland so devetošolci premaknili na petek, 9. junija. Prijave do farnega dne. Lahko pa se prijavite tudi na romanje na Svete Višarje, ki bo v soboto, 17. junija. Po včerajšnji veličastni zmagi našega kolesarskega Primoža Rogljiča, ki je bil najhitrejši ob vzponu na ta vrh, kamor se podajamo tudi mi in tako zmagovalec dirke po Italiji, utegne biti zanimanje za naše romanje na Svete Višarje zares veliko. Zato pohitite s prijavo.