3. ADVENTNA NEDELJA

3. ADVENTNA NEDELJA

13. december 2020

Zaradi tehničnih motenj žal ni bilo danes možno spremljati svete maše. Lahko pa si spodaj pogledate posnetek bogoslužja iz naše cerkve:

OZNANILA

  • Danes je god Lucije, mučenke. Čas za setev božičnega žita. V torek je god Drinskih mučenk, tudi naših dveh rojakinj Antonije in Krizine.
  • V sredo začnemo z božično devetdnevnico. Iz naše cerkve bo vsak večer ob 18. uri prenos bogoslužja na Youtube kanalu. Skupaj bomo molili in peli, poslušali božjo besedo in božično zgodbo. Na koncu bomo ob ugasnjenih lučeh in s svečkami v rokah opravili še del poti z Marijo in Jožefom proti Betlehemu. Doma si pripravite svečke za kratko romanje po stanovanju. V zakristiji je na razpolago nekaj Marijih kipcev, ki si jih lahko sposodite za čas devetdnevnice.
  • Vsak dan devetdnevnice lahko ena družina sodeluje pri bogoslužju v cerkvi. Čim prej, vsekakor pa do srede, sporočite, kdaj bi bili lahko z nami (če je možno navedite katere dni bi lahko, da se lažje uskladimo). Prijavnica za družine je dostopna tukaj >> in se lahko označite, lahko pa pošljete tudi SMS ali email. Glede oblike sodelovanja se sproti dogovorimo (branje, udeležba pri procesiji..).
  • Konec tega tedna bi pripravili tudi razsvetljavo za veliko smreko pri jaslicah v kozolčku pred cerkvijo in na smrekicah v cerkvi. Če lahko dva ali trije (iz istega mehurčka) prevzamejo to delo, bo zelo lepo. Sporočite župniku. Za postavitev jaslic v cerkvi in kapeli so »mehurčki« že pripravljeni.
  • V soboto bo v našo župnijo prišla Betlehemska luč miru in jo boste potem do božiča lahko odnašali na domove.
  • Danes teden, na 4. adventno nedeljo bo od 10. do 12. ure v kapeli za sv. spoved na razpolago naš oče Jože Kastelic. Ob ustrezni razdalji, po razkuževanju in nošenju maske bo mogoče zakrament milosti prejeti povsem varno.
  • Ostale informacije in gradiva za domača bogoslužja najdete na spodnjih povezavah.

GRADIVA ZA 3. ADVENTNO NEDELJO:

Družinsko molitveno bogoslužje

Leto svetega Jožefa

Nagovor ob Božji besedi (pripravil dr. Marjan Turnšek)

Video kateheza (pripravil dr. Alfonz Žibert)

Družinska priprava na Božič s smrečico hvaležnosti