24 UR MOLITVE ZA DOMOVINO

24 UR MOLITVE ZA DOMOVINO

Od 23. do 24. junija bo 24 ur molitve in posta za domovino. Osrednja 24-urna neprekinjena molitev bo v ljubljanski stolnici in se bo sklenila z mašo za domovino, ki jo bodo 24. junija ob 17.30 darovali slovenski škofje.

V naši župniji pa lahko pokažemo hvaležnost za svojo domovino s 24. urno neprekinjeno molitvijo od torka do srede od 20. do 20. ure. Kako se bo kdo postil in s tem daroval vsaj majhno žrtev za dobro naše domovine, ve vsak sam. Za molitev pa se povežimo tako, da se skozi 24 ur razporedimo pred Najsvetejšim. Verjetno bodo največji izziv nočne ure, a za tako veliko stvar se gotovo splača.

V četrtek, 25. junija 2020, bomo obhajali Dan državnosti ter obeležili 30. obletnico razglasitve samostojnosti Republike Slovenije. V ta namen bo po župnijah na predvečer praznika ob 20. uri zvonilo z vsemi zvonovi 5 minut. Zelo primerno je, da ob tej priložnosti izobesimo slovensko zastavo.

Vpišite se v spletno razpredelnico ali razpredelnico pred kioskom, sporočite župniku, lahko tudi po e-pošti ali SMS sporočilu ali na spletni strani, kjer bo tudi razpredelnica. Ta molitev bo tudi namesto poletnih adoracij ob prvih petkih. Mnogo je razlogov za klicanje blagoslova na naš narod, saj smo pred številnimi preizkušnjami. Molitev zagotovo pomaga, rešuje in daje moč za skupno dobro.

KLIKNITE TUKAJ >>, PREVERITE KATERI TERMINI SO ŠE PROSTI in SE VPIŠITE ZA MOLITEV