24. NEDELJA MED LETOM – KATEHETSKA NEDELJA

Zaradi želje nekaterih starejših, smo v nedeljo prenašali sveto mašo ob 10h tudi preko spleta (na kanalu youtube). Bogoslužja bomo nato prenašali še večkrat. Tudi naslednjo nedeljo ob 10. uri, ko bomo imeli obhajanje zakonskih jubilejev.

  OZNANILA ZA 24. NEDELJO MED LETOM

(15. september 2020)

 • Jutri je praznik povišanja sv. Križa, ki ga bomo liturgično obhajali v torek, skupaj z godom Žalostne Matere Božje.
 • Jutri se začnejo pevske vaje za otroški zbor. Vaje bodo ob 17. uri. Ker gre za majhno skupinico otrok, bodo imeli dovolj prostora za ustrezne razdalje. Vsi bomo veseli tudi novih članov.
 • Sicer pa bodo v tem tednu srečanja za vse starše katehizirancev (veroučencev). Razpored je na spletni strani in v Krmarju (župnijskem listu). Srečanja bodo ob 20. uri v cerkvi.
 • Še posebej razgibana bo sobota:
 • Ob 9. uri bo sestanek staršev bodočih birmancev in nato delovna akcija urejanja okolice cerkve (striženje, obrezovanje, okopavanje), za kar je dobro imeti s sabo kakšno orodje. Seveda bo potrebno tudi očistiti cerkev.
 • Ob 13. uri se začne Stična mladih. Animatorji in bodoči birmanci so že prijavljeni. Ostali to preko spleta storite še danes. Obrnite se na Anjo Hernec ali katero od drugih birmanskih animatork.
 • Ob 17.30 bo poroka Urške Zupančič in Aljaža Čepona.
 • Ob 19. uri pa bo sv. maša 7. dan za Tilko Kralj z Gorenje vasi, ki smo jo v novo življenje pospremili včeraj.
 • Danes teden bomo med sv. mašo ob 10. uri obhajali skupno praznovanje vseh zakonskih parov, ki v letošnjem letu praznujete 10, 15, in več let skupnega življenja v zakonu. Samo sporočite svojo udeležbo. Letos nismo pošiljali vabil, da se ne bi kdo čutil prisiljenega zaradi epidemije. Razen blagoslova ne bo nobenih drugih posebnih druženj, zato bi moral biti dogodek povsem varen. Bomo pa veseli vsakega para, ki bo z nami kot pričevalec.
 • Na razpolago je nova številka Krmarja. Župnijski list je tudi na spletni strani.
 • Danes poskusno preko našega youtibe kanala prenašamo sv. mašo ob 10. uri. Računamo, da bi bil poslej prenos nedeljskih in prazničnih bogoslužij stalen. V Krmarju so navodila, kako se prijavite na brezplačni youtube kanal. Manjka še nekaj prijav, da dobi kanal tudi naše ime.
 • V kiosku so na razpolago kvalitetni kemični svinčniki, na katerih je svetopisemski citat. So blagoslovljeni in želijo biti v pomoč pri sprejemanju naših vlog v življenju. Da bi bili kot svinčnik v Božjih rokah. Izkušnje naših mladih so, da se z njim dobro pišejo kontrolne in šolske naloge, pa tudi drugi dopisi. Seveda samo, če našo roko vodi Božji navdih. Tržna vrednost pisala je okoli 3 evre, zato bo lepo, če zanj tudi kaj prispevate; se pa ne prodaja in ga lahko dobi vsak, ki ima dober namen.

Sestra Andreja Godnič je sedaj misijonarka v Venezueli, kjer so razmere zares obupne. Tam vlada totalitarni režim, ki zaradi lastne sebičnosti dobesedno strada ljudstvo, jih preko ustrahovanja in trpljenja uklanja lastni samovolji ter številnim kriminalnim družbam omogoča, da ropajo sicer z naravnimi dobrinami izredno bogato Venezuelo. Ogromno je tudi ugrabitev, posilstev, umorov in seveda hude lakote. Ljudem manjka osnovna hrana, kaj šele zdravila. Sedaj jih je udaril tudi covid. Okužbe so množične, tedensko umre po 10 zdravnikov, ker nimajo zaščite, mnogi še vedno bežijo ven, ljudje preprosto umirajo. S. Andreja prosi, če bi lahko stopili skupaj in nabrali vsa možna zdravila, ki jih imamo doma, jih ne rabimo, jih imajo sosedje, da bi stopili po lekarnah, pro bono ambulantah in navadnih ambulantah in vsak glede na svoj stan preveril, kaj lahko stori. Zdravila imajo lahko tudi pretečen rok uporabe, ker pri njih vsaka tableta (tudi stara) lahko reši življenje. Najbolj potrebujejo antibiotike, prav pa pridejo tudi vsa druga zdravila.