20. NEDELJA MED LETOM, 20. avgust, 2023

OZNANILA

  • Jutri, v ponedeljk, 21. 8. je začetek oratorija. Če je še kakšen otrok neprijavljen, prijavo naredite danes ali izjemoma tudi jutri pred začetkom. Letos bo v naših skupnih prostorih in po Jožefovem hribu veselje ustvarjalnosti in odkrivanje novega doživljalo okoli 100 otrok in animatorjev. Če bi kdo želel malice obogatiti s kakšnim priboljškom, to seveda lahko stori. Še bolje, se se dogovori z animatorji.
  • V času oratorija od ponedeljka, 21. do srede, 23. avgusta bo tudi vpis otrok k verouku. Zlasti med prihajanjem in odhajanjem otrok od 9.30 do 10.30 in od 15.00 do 16.00 ter po dogovoru. Vpis k verouku je nujen, ker je letos nekaj sprememb in je zelo pomemmbno, kakšne bodo skupine posameznih razredov. Prijavnice so na razpolago na običajnih mestih v cerkvi in v preddverju ter na župnijski spletni strani. Novost je letos tudi ta, da veroučni prispevek za celo leto pokriva tudi vse katehetsko gradivo. Ob vpisu poravnate strošek in otrok pri verouku dobi vse, kar potrebuje. Na ogled je tudi začasni urnik verouka. Začasni zato, ker se lahko z oktobrom zgodijo kakšne manjše spremembe v urniku za sredo zaradi študijskih ali službenih obveznosti novih katehistinj. Četrtek pa je kar dokončen.
  • V četrtek je sv. maša dopoldne ob 10. uri za oratorij in vse ostale. Od sobote naprej do 7. septembra bodo delavniške sv. maše, ki so pri nas oznanjene, opravljene v Stični. Tudi tam so oznanjene in greste lahko zjutraj ali zvečer k maši v Stično. Nedeljski sv. maši pa sta pri nas po običajnem redu.

DUHOVNA SPODBUDA

»O žena, velika je tvoja vera!« To ženo nam je Jezus postavil za zgled neupogljive vere. Njena vztrajnost pri prošnji, da bi Kristus posredoval, nam daje pogum, da ne obupamo, tudi med težkimi preizkušnjami ne. Gospod nikoli ne zatisne oči pred potrebami svojih sinov in hčera. Če pa se včasih zdi, da ne sliši naših prošenj, je zato, da nas preizkusi in utrdi našo vero.

Dragi prijatelji, tudi mi smo poklicani, da rastemo v veri, da se odpremo, svobodno sprejmemo Božji dar ter tudi z zaupanjem vpijemo k Jezusu: ‘Podari nam vero! Pomagaj nam najti pot!’ Na to pot je Jezus napotil svoje učence, kánaansko ženo, ljudi vseh časov in ljudstev kakor napoti tudi vsakega od nas. V veri bomo lahko začeli spoznavati ter sprejeli Jezusovo resnično identiteto, njegovo novost in edinstvenost ter njegovo Besedo, kot moč in vir življenja, da bomo lahko zaživeli osebni odnos z njim.                    

Po: Benedikt XVI.