2. VELIKONOČNA IN BELA NEDELJA, NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA, 16. 4. 2023

2. VELIKONOČNA IN BELA NEDELJA, NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA, 16. 4. 2023

OZNANILA

  • V torek je redna seja ŽPS, ki se začne s sv. mašo.
  • V sredo je v času kateheze srečanje prvoobhajancev in njihovih staršev.
  • V četrtek je ob 18. uri srečanje birmovalca naših mladih, g. nadškofa Stanislava Zoreta z birmanci, botri in starši. Na srečanje smo dejansko povabljeni vsi, saj bo temeljilo na katehezi za spodbudo naše vere. Med sv. mašo ob 19. uri bosta g. nadškof in njegov tajnik spovedovala, po maši pa bo srečanje za vse predstavnike skupin in služb iz župnije z nadškofom. Ta dan se začenja tudi devetdnevnica pred praznikom sv. birme.
  • V petek je srečanje mlajše zakonske skupine.
  • V soboto, 22. 4. je od 9. ure naprej generalno čiščenje cerkve in okolice za kar poskrbijo starši birmancev.
  • Danes teden bo ob 8. uri sv. maša 7. dan za našo faranko Ano Ovčar, ki je bila včeraj pokopana v Podlelhniku.
  • Danes teden bo tudi romanje otrok, ki so vključeni v Slomškovo bralno priznanje na Zaplaz. Tam se bomo priporočili Materi Božji in bl. Lojzetu Grozdetu, katerega 80 letnico mučeniške smrti letos obhajamo.
  • Hvala za današnjo nabirko 3. nedelje v mesecu. Ker se je strošek izdelave novega oltarja podražil za 4.000€, je vsakršen dar dobrodošel.
  • Z geslom »Poklicani, da bi živeli!« vstopamo v teden molitve za nove duhovne poklice, njihovo svetost in stanovitnost. Vsak dan bomo pri sveti maši poslušali kratek nagovor in se zbirali k molitveni za duhovne poklice. Letošnje geslo hoče vsakega vernika predramiti, da bi bolj polno živel poklic, v katerega je bil poklican, obenem pa poživil gorečnost za molitev in delo za nove duhovniške, diakonske in redovniške poklice. Noben posameznik, nobena družina, nobena župnija, nihče se ne more odtegniti tej nalogi.                       Sveti krst in birma nam nalagata »dolžnost«, da z življenjem in besedo oznanjamo Jezusa in sodelujemo pri njegovem odrešenjskem poslanstvu, da bi tudi drugi imeli življenje in ga imeli v izobilju. Ena najodličnejših poti uresničevanja tega cilja je  sodelovanje pri Jezusovem klicanju v duhovne poklice. Da bi mladi mogli prepoznati Božji klic in nanj velikodušno odgovoriti, zlasti v okolju, ki duhovnim poklicem nikakor ni naklonjeno, poskrbimo, da bodo imeli močno podporo družine in celotnega občestva.                    Stopimo v teden molitve z novim žarom, v zavedanju, da je z nami On, ki je vstal in živi in daje »prihodnost in upanje« (Jer 29,11). Pridružimo se dogajanju v župniji, pa tudi doma. Za nove duhovne poklice pogosto in goreče molimo, iščimo novih molivcev, jasno oznanjajmo evangelij poklicanosti, o ljudeh v duhovnih poklicih govorimo pozitivno in spodbudno, ne bojmo se nagovoriti mlade (tudi v svoji družini), da razmislijo o morebitnem duhovnem poklicu; radi jih spodbudimo, da si poiščejo spremljevalca na poti razločevanja poklicanosti vse dokler Božjemu vabilu ne izrečejo končnega »DA«.