Obisk kolednikov

Na Štefanovo, 26.12., so koledniki po maši obiskali prijavljene župljane na njihovih domovih. S pesmijo so prinesli veselo oznanilo o Jezusovem rojstvu, ob jaslicah zmolili za blagoslov družine, vam izrekli voščilo, sprejeli vaš dar za slovenske misijonarje po svetu ter vam izročili blagoslovljene nalepke.

Naši koledniki so v nekaj urah zbrali 1000 €. Če bi še kdo želel pripevati za naše slovenske misijonarje, ki gradijo šole, socialno – zdravstvene centre, zbirajo zdravila in sanitetni material ipd. naj svoj dar odloži v nabiralnik pred kioskom, kjer lahko vzamete brošurico in nalepko treh kraljev. Hvala za vaše gostoljubje in velikodušni dar ter podporo.

Hvala vsem otrokom, da so del božično-novoletnih počitnic podarili v ljubezni do ubogih.

Ob koncu Trikraljevske akcije so koledniki povabljeni na skupno srečanje kolednikov po posameznih škofijah. V soboto, 13. januarja 2024, se bodo naši koledniki odpeljali na srečanje na OŠ Alojzija Šuštarja, kjer si bodo med seboj izmenjali izkušnje, se srečali z misijonarjem ter srečanje zaključili s sveto mašo. 

Se že veselimo naslednjega koledovanja v župniji, ko je priložnost za vzgojo k evangelijskim vrednotam kot so pripravljenost za pomoč, dobrodelnost in sodelovanje. 

Spodaj še nekaj foto utrinkov iz obiska kolednikov.