KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA, 26. november, 2023

OZNANILA

  • Začenjamo teden Karitas. Med večernimi bogoslužji bomo poslušali posebne nagovore in prosili za ljudi v stiski. V petek pa bo po sv. maši še krajša molitev pred Najsvetejšim. Danes teden bo nabirka za župnijsko in škofijsko Karitas.
  • Jutri se ob 19.30 tudi v naši župniji začenjajo adventne duhovne vaje v vsakdanjem življenju, kot jih pripravljajo jezuiti. Več informacij lahko dobite v Krmarju in pri Renati Strmole.
  • V četrtek je god apostola Andreja.
  • Petek je prvi v mesecu. Dopoldne bo obisk bolnih in ostarelih na domu. Za tiste, ki ne morejo več v cerkev, pa bi radi vsaj pred velikimi prazniki prejeli zakramente usmiljenja in moči, sporočite v župnišče, da se ustavim tudi pri njih.
  • Danes teden bo prva adventna nedelja in začetek novega cerkvenega leta. Na začetku obeh bogoslužij bo blagoslov adventnih venčkov. Že danes se lahko z njimi oskrbite, saj so jih članice naše Karitas in sodelavke naredile res veliko in so prave male mojstrovine. Za sveče lahko poskrbite sami, da bo najbolj varno. Priporočeni dar za venček je 10 € in je namenjen naši Kartias, ki skozi vse leto pomaga potrebnim v stiski. Seveda lahko darujete tudi več. Prav tako so za isti namen na razpolago unikatne čudovite božično – novoletne voščilnice.
  • Danes teden pa med nas prihaja tudi sv. Miklavž. Ker je letos advent samo tri tedne, bo dobrotnik obiskal naše otroke že takoj na začetku, da bi potem kar najbolje izkoristili čas priprave na božič. Miklavževanje se bo v cerkvi začelo ob 16. uri. Ker ima Miklavž za vsakega otroka posebno darilo, tudi knjižico ali slikanico in igrico, se je nujno prijaviti čim prej, vsekakor do četrtka, zadnji novembrski dan. Prijavnice so pred kioskom.
  • Pred kioskom so tudi obrazci z zahtevkom, da 1% dohodnine, ki joo lahko namenite naši župniji.  Če 1% dohodnine ne določite nobeni organizaciji, ga pustite v državnem proračunu, vlada pa ga nameni po svoje. Donacija 1% dohodnine je zato brezplačna, le namen ji določimo sami. Iz predstavitve župnijskih financ, ki so shematično objavljene v današnjem Krmarju, lahko še bolj začutimo potrebo po podpori župnije, ki  je naša; moja in Tvoja. Gre za majhne zneske, ki pa se z večjim številom poznajo. Izpolnjeno izjavo sami posredujete na FURS ali oddate v župniji, da jih župnik skupaj zbrane odda na FURS. Razlaga je v Krmarju, obrazec pa red kioskom.

Vzemite Krmarja in se ustavite pri čudovitih venčkih in voščilnicah ter preživite kar se da lep zadnji teden cerkvenega leta.