CVETNA NEDELJA, 24. marec, 2024

OZNANILA

 • Danes je ob 9.00 srečanje »Slomškovih bralcev«.
 • Popoldne ob 14. uri lepo vabljeni k molitvi križevega pota. Današnji nosi naslov Križev pot med nami in je zelo življenjski in ter nam postavlja ogledalo. Kakšen sem do sebe, do drugih, v odnosih? Slišali bomo 14 konkretnih zgodb iz vsakdanjega življenja. Molili bomo za naše družine in za vse, ki so v stiskah. Lepo vabljeni!
 • Jutri, v ponedeljek je ob 19.30 srečanje Biblične skupine.
 • Od torka naprej so večerne sv. maše ob 19. uri.
 • V sredo je za našo župnijo spokorni dan. Dopoldne bom obiskoval bolnike, ki jih sicer obiskujem redno ob prvih petkih in tiste, ki prejemajo zakrament moči in tolažbe samo pred večjimi prazniki. Slednji sporočite naslove, da se oglasim pri vas. V sredo pa bo tudi spovedovanje za vse in sicer od 18. ure naprej, torej, že uro pred sv. mašo bodo na razpolago trije spovedniki. Spovedovali bodo, dokler bo potrebno, zato nikar ne zamudite priložnosti za vstopno dejanje Božjega usmiljenja.
 • V sredo bo ob 19.30 tudi pevska vaja za vse, ki boste prepevali na vstajenjski procesiji in slavnostnem bogoslužju. Dobrodošli.
 • Veliki čatrtek, petek in soboto bodo glavni obredi ob 19. uri. Vse ostalo je v Krmarju.
 • Na veliko soboto je res množičen shod ob blagoslovu jedi. A lepo vabljeni, da se ta dan vsaj za nekaj časa ustavimo tudi ob Božjem grobu v tihi ali skupni molitvi. Razpored predlaganih skupin je v Krmarju.
 • Velikonočno praznovanje bomo po sobotni vigiliji nadaljevali na veliko noč ob 7. uri. To noč je premik ure in bomo vstali uro prej.
 • Lepo vabljeni, da se čim bolj zavzeto udeležujemo svetih obredov, saj bomo le tako lahko doživeli prehod iz žalosti v veselje, iz smrti v življenje.
 • Hvala vsem, ki ste nabrali zelenje in ga tako umetniško povili v našo župnijsko butarico velikanko in jo po nekaj letih spet postavili v naš prezbiterij. Verjetno ni največja v Sloveniji, morda pa je najlepša.

ŠKOF JAMNIK IN PETER PREVC:

“Pred leti sem peljal osebni avto na servis v eno od slovenskih avtohiš v Ljubljani. Ko sem čakal na osebo, ki je sprejela moj avto na servis, je v prostore servisne hiše prišel Peter Prevc (ista avtohiša je skakalce sponzorirala z najetimi avtomobili njihove znamke).

Z veseljem sem Prevca, skupaj z drugimi, ki smo bili v sprejemni avli, pozdravil in mu čestital za velike uspehe pri smučarskih skokih. Ko sem mislil, da bomo naprej malo poklepetali o skokih, se je Peter Prevc nasmejal in pred vsemi, ki smo stali okrog njega, zelo jasno in pogumno rekel: »Saj ste me vi birmali, kaj me pa vikate!«

Najprej sem bil presenečen, potem kar malo ponosen in tudi v zadregi (nisem vedel, da sem ga birmal), tudi vsi ostali zbrani so kar malo pogledali, potem pa se mi je v glavi zaiskrila misel oziroma vprašanje: »Peter, kako pa kaj deluje birma, kako deluje Sveti Duh na tvoji tako izjemni športni, kako deluje pri tvojih skokih?«

Ne da bi kaj posebej razmišljal, je Peter v hipu odgovoril: »Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje, ko je lepo in posebej, ko je težko!«

Za tako lep odgovor, ki me je prijetno presenetil, sem Petru samo čestital in mu rekel, da bom njegovo odgovor ponovil birmancem, če seveda dovoli. »Le dajte. Samo da se bi jih kaj prijelo!«