7.VELIKONOČNA NEDELJA

7.VELIKONOČNA NEDELJA

24. maj 2020

     7. VELIKONOČNA NEDELJA, god Marije Pomagaj

OZNANILA

Godovi: torek, Filip Neri; sreda, Alojzij Grozde; danes teden, BINKOŠTI

  • Zadnji teden šmarnic obhajamo tudi kot binkoštno devetdnevnico. Epidemija je dejansko izzvenela iz naših krajev. Seveda je prav, da upoštevamo navodila zdravstvene stroke, hkrati pa poskušamo biti drug drugemu v spodbudo, da se tudi bolj previdni le počasi začnejo vračati med nas – tudi v cerkev. V župniji so v zadnjem tednu dejansko zaživele vse skupine, ki se zbirajo samoiniciativno in izkušnje so prav lepe. Vsak čas lahko pričakujemo tudi odprtje vseh šol in zbiranje pevcev na pevskih vajah in na koru. V juniju bodo zaključna veroučna srečanja in sestanki ŽPS, Karitas…  Lepo bo, če pridete vsaj kdaj med tednom k sv. maši in da se zares zberemo na binkošti, ko se bomo zahvaljevali za darove, ki jih prejemamo po župniji, za to, da smo tako dobro prešli epidemijo korona virusa in za vse druge milosti, ki jih kot občestvo dva meseca nismo mogli živeti skupaj, sedaj pa se spet vračamo v vsakdanje življenje.
  • Jutri in v sredo se nadaljujejo kateheze za prvoobhajance. V tem tednu naj bi se dobili tudi po birmanskih skupinah. Lahko zunaj ali v velikih prostorih, da ne bo nikakršnega niti najmanjšega tveganja.
  • V torek je srečanje 2. zakonske skupine.
  • V sredo bo sv. maša 7. dan za Srečka Belcla, ki smo ga v novo življenje pospremili minulo soboto.
  • V sredo je po sv. maši, torej ob 19.15 srečanje za vse starše prvoobhajancev.
  • V petek je priprava na krst.
  • Danes teden, na Binkošti, praznik rojstva Cerkve, pa povabite tudi ostale. Predstavili bomo tudi nov daritveni oltar za cerkev sv. Tomaža v Spodnji Dragi, ki ga je izdelal rezbarski mojster Jože Trontelj.

Na spodnjih povezavah je na voljo tudi gradivo za 7. velikonočno nedeljo:

Družinska molitev ob Božji besedi >>

Gradivo za 1. triletje >>

Gradivo za 2. triletje >>

Gradivo za 3. triletje >>

Video kateheze >>