5. NEDELJA MED LETOM, 4. februar, 2024

OZNANILA

  • V novo življenje je odšel Uroš Kocjančič. Pogreb bo v torek, 6. februarja ob 15. uri v Stični. V tamkajšnjo poslovilno vežico ga bodo pripeljali dopoldne ob 10. uri. Sv. maša za pokojnega bo v četrtek ob 10. uri, ko bo praznovanje godu sv. Bakhite.
  • Dogodek prejšnjega tedna je bil praznik Jezusovega darovanja – svečnica. Praznovanje smo kronali z adoracijo, na kateri se nas je zbralo res lepo število, tudi mnogi iz sosednjih župnij. Prav mesečna čaščenja, ob sodelovanju mladih s slavilno glasbo, postajajo ena od svetlih in močnih opor za naše zasebno in skupnostno življenje.
  • Dogodek tega tedna pa je četrtkov god sv. Jožefine Bakhite, ki ga obhajamo na državni praznik – Prešernov dan. Ker je dela prost dan, bomo imeli slavje dopoldne, kot že vrsto let. Ob 9. uri bo ura molitve za odpuščanje in mir. Ob 10. uri bo praznično somaševanje več duhovnikov vodil g. Tone Kerin, dolgoletni misijonar na Madagaskarju. Romarji skozi vse leto potrjujejo moč priprošnje svetnice, katere navzočnost imamo med nami v koščku njene kosti. Pred kratkim smo prejeli več sv. maš v zahvalo in v priprošnjo sv. Bakhiti.
  • Danes teden bo ob 9. uri srečanje bralcev Slomškovega priznanja.
  • Ob 10. uri pa bo DRUŽINSKA maša, h kateri še psebej lepo vabljene družine.  
  • Na razpolago je nov Krmar. Poleg oznanil in spodbud je kratko povzeto stanje petja v naši župniji. Ob hvaležnosti za vse, ki skrbijo za lepoto naših bogoslužij, z veseljem pričakujemo še kakšne premike in odziv na vabilo novim pevcem.