4. VELIKONOČNA NEDELJA -nedelja Dobrega Pastirja, 30. maj, 2023

OZNANILA

  • Jutri je 1. maj, praznik sv. Jožefa delavca. Sv. maša bo ob 9. uri. Lepo vabljeni, da se spet zadržimo ob našem zavetniku, ki ga ob svetovnem prazniku dela častimo tudi kot zavetnika vsega našega dela. Jutri začnemo tudi letošnje šmarnice, v katerih bomo  spoznavali življenjsko pot bl. Lojzeta Grozdeta in kaj danes njegovo življenje sporoča nam.
  • Šmarnice bodo med tednom vsak danob 19. uri.
  • V sredo bo pri nas spet pestro. Dopoldne je ob 9. uri s. maša za dekanijske duhovnike in nato mesečna rekolekcija, ki je vsakič v drugi župniji. Pri nas bo tudi kosilo za okoli 14 duhovnikov.
  • V sredo popoldne ob 16. uri bo pogreb Janka Jelenčiča  z Ulice Dolenjskega odreda. V poslovilni vežici bo ležal od torka, 2. maja od 14. ure naprej.
  • V sredo bo od 17.30 naprej druženje otrok, ki bodo obiskovali šmarnice ob peki palačink in igrah pred cerkvijo. V tem tednu verouk nadomeščajo šmarnice. Med sv. mašo bodo v sredo naši prvoobhajanci obredno prejeli molitev Očenaš.
  • Od četrtka do sobota imajo prvoobhajanci v naših prostorih duhovne vaje od jutra do večera. Priporočam jih v molitev, da bi bili danes teden na praznik prvega svetega obhajila čim bolj pripravljeni in da bi dar sv. evharistije tudi nam pomagali znova ovredtnotiti.
  • Petek je prvi v mesecu. Po večernem bogoslužju bo v cerkvi enourna adoracija. V čaščenju Jezusa v Najsvetejšem zakramentu se bomo zahvalili za naše letošnje birmance in moliti tudi za prvoobhajance in njihove družine. Sedaj nas že vse več ve, da je čas adoracije, poseben čas Božje bližine in je močno okrepčilo za naše duše. Pridite, najprej zaradi sebe, potem pa tudi zaradi skupne molitve, za katero Jezus pravi, da je prostorje Njegove posebne navzočnosti.
  • Danes teden bo tudi žegnanjska nedelja. Vedno je prva majska nedelja spomin na posvetitev naše cerkve, ki je bila 2. maja 1999, pred 24. leti. Ob zadnjih dogodkih vidimo, da se spet rajši zadržimo pred cerkvijo, zato lepo vabljeni, da prispevate kakšen priboljšek, da bi se po 8. in 10. maši še malo zadržali.
  • Spomnim pa še na praznovanje zakonskih jubilejev, ki bo 21. maja in na župnijski dan, ki bo čez en mesec. Vemo kako čas beži, zato ne odlašajmo z dobrimi odločitvami.