4. NEDELJA MED LETOM, 29. januar, 2023

OZNANILA

  • Najprej velik boglonaj tudi za pospravilo jaslic, še posebej Hernečevim, Boštjanu Bregarju ter birmancem in njihovim staršem.
  • V torek je god sv. Janeza Boska, ustanovitelja salezijancev. Ob 16.30 je srečanje skupine starejših – Sožitje. Zvečer pa je srečanje Biblične skupine.
  • V četrtek je praznik Jezusovega darovanja ali svečnica. Sv. maša bo samo zvečer, da bomo lahko skupaj kar se da lepo praznovali kot skupnost. S seboj prinesite sveče. Nekaj jih bo na razpolago tudi v preddverju. Ta dan je darovanje za svečavo in razsvetljavo v cerkvi.
  • Petek je prvi v mesecu. Dopoldne bo obisk bolnih na domu. Med večerno sv. mašo bo blagoslov sv. Blaža proti boleznim grla in vsakršnemu zlu. Po maši bo še krajša pobožnost v čast Jezusovemu srcu. Ob 19.30 pa bo adoracija, ko bomo ob slavilni glasbi, molitvi in tihoti okušali Božjo bližino.
  • Naša katehistinja ReNata v povezavi z Marijinimi sestrami organizira konkretno pomoč za Ukrajino. Sestre, ki tam delujejo prosijo za sanitetni material; povoje, gaze, … vse za preveze, mogoče imate pretečeno prvo pomoč v avtomobilu,… plenice, podloge,…. Ranjenih imajo veliko, a materiala primankuje. Kdor želi pomagat lepo povabljen. Otroci, ga lahko prinesejo k verouku. Naslednja pošilka gre na pot v začetku februarja in z veseljem bodo vaše darove odpeljali direktno k sestram, ki ga potem delijo in uporabljajo na terenu. Hvala za vaše odprto srce in darežljive roke. Zbirajo se tudi plastični zamaški za pomoč bolnemu otroku, tudi te lahko otroci prinesejo k verouku. Katehistinja ReNata
  • Pod okriljem Sekcije za tropsko in potovalno medicino se 4 absolventke medicine in ena mlada zdravnica odpravljajo v Zambijo za obdobje 3 mesecev, od začetka aprila do konca junija 2023. Tam bodo po svojih najboljših močeh pomagale v lokalni misijonarski bolnišnici, ki jo je ustanovil slovenski pater Stanko Rozman. Svoje delo bodo opravljale prostovoljno. Za izvedbo odprave so nujno potrebna finančna sredstva, ki jih zbirajo vse do odhoda. Z zbranim denarjem bodo kupile zdravila, sanitetni material in medicinske pripomočke, prav tako pa bodo najbolj bolnim omogočile prevoz do najbližje bolnišnice in oskrbo. Predstavnice bodo z nami prihodnjo nedeljo, 5. februarja.
  • V soboto, 4. februarja 2023,  bo ob 16. uri v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore daroval sveto  mašo  za bolnike z rakom ter za njihove svojce in prijatelje. Po maši bo zbrane blagoslovil z relikvijami sv. Leopolda Mandića.
  • Že danes pa lepo vabljeni, da si, kjub zimskim počitnicam, rezervirate 8. februar za praznovanje godu sv. Jožefine Bakhite. Praznično bogoslužje bo vodil p. Nikolaj Aracki ob somaševanju duhovnikov in romarjev iz cele Slovenije.