4. ADVENTNA NEDELJA in SVETI VEČER, 24. december, 2023

OZNANILA

  • Današnje popoldne se prevesi v sveti večer. Za domače bogoslužje se v preddverju oskrbite z blagoslovljeno vodo, s kadilom in ogljem.
  • Prvo praznično bogoslužje božičnega večera bo ob 20. uri. Začeli ga bomo z uvodom izbranih božičnih besedil in duetom violin. Med sv. mašo bo prepeval razširjen mladinski zbor. Drugo bogoslužje pa je polnočnica, ki ima že od nekdaj močno simboliko. Tudi takrat bo 20 minut pred polnočjo ambientalni uvod besede in glasbe.
  • Na sveti božični dan, v ponedeljek, bo ob 9. uri pastirska maša z ljudskim petjem. Ob 16. uri pa bo božičnica z naslovom božično drevo. Letos bomo v spletu glasbe in božične poezije slišali naše mlade glasbenike. Nihče ne bo ostal ravnodušen ob Gabrijelovi oboi, o božičnem drevesu bo prepevala naša mlada pevka, ki jo bo spremljal kar mini oskester. Prav po zavzetosti mladih sodelujočih v priredbi te Mežkove pesmi, je letošnja božičnica tudi dobila ime. Še kakšen klavirska balada in čelovska intrerpretacija priljubljene pesmi in že bomo v drugem delu, ko bo moški zbor z nekaj božičnimi pesmimi poglobil božično vzdušje, ki ga bomo nadaljevali s praznično dnevno božično sv. mašo.
  • Naslednji dan je god sv. Štefana. Blagoslovili bomo sol. Pri bogoslužju bodo sodelovali naši koledniki, ki bodo nato odšli na domove, kamor ste jih povabili. Še danes se lahko vpišete v preddverju cerkve ali na župnijski spletni strani. Tam lahko vzamete tudi zloženko, na kateri je predstavljeno, za kaj boste lahko darovali v letošnji trikraljevski akciji.
  • Pred kioskom so na razpolago tudi koledarji, knjižice o jaslicah, dvojna praznična številka Družine in drugo.
  • Danes teden bo praznik Svete Družine. Pri obeh mašah bo blagoslov majhnih otrok, ki še niso bili pri obhajilu. Hkrati je to tudi drugi sveti večer.