4. ADVENTNA NEDELJA, 18. december, 2022

OZNANILA

 

 • Danes od druge ure naprej bo v naši cerkvi postavitev jaslic. Dobrodošla pomoč, še zlasti na začetku, ko je potrebno iz skladišča prenesti ves material v cerkev. Ker župnik Jurij popoldne spoveduje na treh drugih župnijah, bo dobrodošla tudi kakšna podpora jasličarjem s čajem in še kakšno dobroto, saj zadnji končajo šele pozno zvečer.
 • Začela se je božična devetdnevnica. Vsak večer, razen nedelje, se dobimo ob 18. uri. Lepo se imamo, saj smo v najboljši družbi.
 • V ponedeljek, 19. 12. bo na začetku sv. maše k nam prišla Luč miru iz Betlehema. Pospremili jo bodo skavti, izvidniki in vodnice iz naše čete.
 • V sredo je spovedni dan. Med nami bodo trije spovedniki od 18. ure naprej. Da bi se srečanje z Novorojenim zgodilo na osebni – iskreni ravni, je božična spoved najboljša pot. Tudi sam sem vedno na razpolago za spoved ali pogovor. Le dogovoriti se je treba za čas.
 • V sredo je tudi pevska vaja za mešani zbor, ki bo pel pri polnočnici in na zorni maši na božič ob 9. uri. Tudi če kdo pride samo priložnostno, za praznike, je dobrodošel na vajo, da bomo skupaj čim lepše praznovali.
 • V soboto bo ob 11. uri vaja za ministrante, da se čim lepše pripravijo na praznovanje.
 • Sobota je dan svetega večera. Zelo pomembno je, da ga skušate najprej čim lepše oblikovati po družinah. V kiosku je na razpolago kadilo in drugo za praznike. Pred kapelo je blagoslovljena voda. Ta dan bo prva maša ob 20. uri. Najprej bo zaključek božične devetdnevnice in uvod v bogoslužje, ki ga pripravljajo mladi. Sledi slovesno bogoslužje svetega večera, ki ga bodo s petjem oblikovali mladi.
 • Tudi polnočnico ob 24. uri bomo začeli s krajšim uvodom. Lepo vebljeni k osrednjemu bogoslužju božičnega praznika. Za slovesno bogoslužje bodo poskrbeli tudi pevci mešanega zbora.
 • Na božični dan, danes teden, bosta sv. maši bo božičnem razporedu. Ob 9. uri bo zorna maša. Klasika, ki nikoli ne razočara. Drugo, popoldansko bogoslužje, pa bomo začeli s tradicionalno božičnico, ki jo bodo pripravili naši mladi ob 16. uri. Po sv. maši, pri kateri bomo v izobilju prepevali božične pesmi, bo pred cerkvijo druženje ob čaju in kuhančku ter dobrotami, ki jih boste vi prinesli. Ob veselju nad novorojenim Odrešenikom bomo na predvečer državnega praznika nazdravili tudi dnevu samostojnosti in enotnosti. Obeta se nam prav prijetno druženje.
 • Ostala oznanila in obvestila so v Krmarju in na spletni strani.
 • Pred kioskom so še formularji za nakazilo dohodnine naši župniji. Tam je tudi vpisno mesto za kolednike, ki vas bodo obiskali na Štefanovo, 26. decembra.
 • Prav lepo se zahvaljujem Lojzetu Markoviču in Megličevima Tomažu in Marjanu, ki so poskrbeli, da se je v tako kratkem času izdelal podij za novo krstilnico, ki smo jo danes tudi »otvorili«. Še nekaj manjših dodatkov sledi in bomo imeli tudi v naši cerkvi dostojno stalno krstno mesto. Do praznika sv. Jožefa bo nastl še nov glavni oltar, o katerem lahko več preberete v prazničnem Krmarju in oprema v naši cerkvi bo dokončana.