27. NEDELJA MED LETOM, 2, oktober, 2022

OZNANILA

  • Začeli smo mesec, ki je posebej posvečen molitvi rožnega venca. Vsak dan ob 18.15 skupaj molimo najprej rožni venec Božjega usmiljenja in nato klasični Marijanski rožni venec. Povabljeni, da tudi doma zmolite vsaj kakšno desetko molitve, ki umirja, duhovno bogati in daje pogum.
  • V torek, na god sv. Frančiška Asiškega, je ob 20. uri srečanje Jožefin.
  • Petek je prvi v mesecu. Dopoldne bo obhajanje bolnikov nadomovih. Zvečer pa bo po sv. maši ura molitve v čast Jezusovemu srcu. Kdor želi lepo vabljen tudi k obhajanju 9. zaporednih prvi petkov, ki prinašajo posebne mislosti. Ta dan je tudi god Rožnovenske Matere Božje. Od 20. do 21. ure bo adoracija, ki jo bo spremljala slavilna glasba našega mladinskega zbora. Takrat se bomo Jezusu, navzočemu v evharistiji priporočali za blagoslov tega pastoralnega, katehetskega, šolskega in akademskega leta. Po 21. uri bo pred Najsvetejšem priložnost tudi za molitev v tihoti. V petek zvečer dobrodošli v našo cerkev v družbo največjega in najpomembnejšega sopotnika našega življenja.
  • V soboto popoldne se pri nas zbere skavtski steg Grosuplje 1, ki zajema otroke in mlade iz mnogih okolliških župnij. Pri nas bo tako prenočilo okoli 150 skavtov. V nedeljo bodo imeli prehode iz posameznih vej, ob 15. uri pa bo v naši cerkvi skavtska sv. maša, h kateri ste polog skavtov in njihovih družin, lepo vabljeni tudi naši farani. Priložnost, da doživomo mladostni utrip najmnožičnejše organizacije za otroke in mlade na svetu. V skavtski četi, ki bo v nedeljo ustanovljena v naši župniji, pa lahko sprejmejo še kakšnega v starosti, od 11 do 16 let.
  • Danes teden, 9 oktobra, bo krstna nedelja.