26. NEDELELJA MED LETOM – SLOMŠKOVA, 25. september, 2022

OZNANILA

Oklic Petković – Škerjanec

Danes, 25. 9. je ob 9. uri srečanje otork, ki bodo vključeni v Slomškovo branje.

V torek po sv. maši, to je ob 19.30, se spet začenjajo srečanja biblične skupine, ki bodo dvakrat na mesec.

V četrtek bo po sv. maši kateheza za starejše, ki so v vlogi babic in dedkov, tet in stricev in drugih vlog.

V petek bo po sv. maši srečanje župnijske Kartias.

V petek, 30. septembra ob 20. uri bo priprava na krst, ki bo 9. oktobra.

Že danes povabljeni k čaščenju Jezusa v Najsvetejšem zakramentu, ki bo na prvi petek, 7. oktobra. Adoracijo med 20. in 21. uro bo spremljala slavilna glasba naših mladih.

V soboto bo samo poročna sv. maša ob 13. uri

Danes teden bo rožnovenska nedelja. V soboto začenjamo mesec rožnega venca, ki ga želimo v oktobru še bolje spoznati in okusiti njegove sadove.

Na ŽPS smo se dogovorili, da bi za redno vzdrževanje groba pok. župnika Jožeta Kastelica skrbela soseska, ki skrbi za čiščenje in krašenje v cerkvi. V tem tednu bo mogoče že nameščen začasni leseni okvir in dodana zemlja, da se bo lahko gomila uredila. Seveda pa lahko vsak, ki prinese sveče ali cvetje, ostanke sveč in propradlo cvetje tudi odstrani.

  • V Sloveniji poskušajo mnogi razvrednotiti vlogo in pomen mame in očeta, hočejo uvesti posvojitve otrok istospolnim parom ter v vrtce in šole vzgojo, ki vključuje spreminjanje spola in spolne usmerjenosti. Ta torek, 27.9.,  bo ob 17.00 pred Državnim zborom organizira Velik družinski shod za zaščito otrok in družin. V soboto, 1. oktobra pa bo na Prešernovem trgu Pohod za življenje z geslom: Enakopravnost se začne pred rojstvom.
  • V preddverju cerkve so plakati in letaki za pomoč Afriki.